Karakter Cane Corso

Pred Vama je deo koji smo posvetili karakteru Cane Corso. Cane Corso nije rasa koja je proizvedena planiranim inženjeringom, već je proizvod dugogodišnje selekcije isklučivo radi namene, kako bi što bolje služila čoveku. Takav razvoj, uvek pored čoveka, porodice, kuće, stoke, dvorišta je u njemu razvila karakterne osobine kojima se divimo.

Najbolji kvaliteti ili komponente karaktera koje simbolišu rasu Korzikanskog psa su: borbenost, pokornost, društvenost i opšta nervna uravnoteženost. Ovi kvaliteti čine Korzikanca staloženim, mirnim i tihim psom. Nervni balans Korzikanca i njegova čvrstina nerava predstavljaju pravu snagu rase i mentalnu snagu rođenu iz unutrašnje ravnoteže i s toga iz dobre genetske podloge.

Danilo Giorgio

Različito od drugih rasa, koje prihvataju da većinu dana provedu same ili sa drugim psima i zadovoljne su sa sat ili dva društva, naša rasa pati kada je odvojena od čoveka. Ova retka harmonija sa vlasnikom, zajedno sa brzim učenjem, borbenošću i fizičkim izgledom, čini ga idealnim psom za svakog ko treba da se čuva, bilo od ljudi ili životinja.

Paolo Breber

Narav Cane Corso je sigurno njegova najfascinantnija osobenost…

Danilo Giorgio

Nadamo se da ćete uživati u tekstovima koje ćete u ovom delu pronaći.